Як розкладається біопакет?

Для повного розкладання одному поліетиленовому пакету потрібно 200 років. Зрозуміло, на що перетвориться планета і загалом який складеться екологічна ситуація у світі, якщо не знайти гідну альтернативу. Проте сьогодні вчені запропонували варіант заміни поліетилену — пакети, які протягом півроку розкладаються без шкоди. Це пакети із кукурудзяного крохмалю. Як швидко розкладається такий пакет і чи є його використання оптимальним розв'язанням екологічної проблеми?

кукурудзяні біорозкладні пакети

Біорозкладні пакети з кукурудзи

Така упаковка виготовляється на основі кукурудзяного крохмалю, що робить її повністю органічною. Вона міцна, еластична і приємна на дотик. Єдиний недолік — це ціна. Так, вартість такого пакета значно вища за поліетиленовий, проте не так критично.

Багато екоактивістів уже давно закликають усіх перейти із пластикових пакетів на кукурудзяні. Вони не впливають на природу, тому попит на них у попит на них постійно зростає. 

Що потрібно такому пакету, щоб повністю розкластись у середовищі?

  • 1-3 місяці.
  • Умови гниття.
  • Сонце.
  • Вода.
  • Мікроорганізми.

В умовах компостування пакети розпадаються на воду, діоксид вуглецю, біомасу та неорганічні сполуки. І найголовніше — результат розкладання не призводить до утворення токсичних відходів.

Що ще потрібно знати про кукурудзяні біорозкладні пакети?

Вони не дуже міцні та зможуть витримати не більше одного кілограма. Однак, враховуючи їх переваги, на цей недолік можна заплющити очі.

Щодо переваг, важливо сказати про наступне:

  • при компостуванні здатні повністю розкладатися в ґрунті.
  • не накопичують статичну електрику.
  • м'які та еластичні.
  • термін повного розкладання в середньому становить 45-180 днів.

За кордоном такі пакети коштують дуже дорого, однак і тут є чудова альтернатива — купуйте пакети, що розкладаються українським виробництвом.

Не плутайте біологічні пакети з крохмалю та оксорозкладні пакети!

Для виробництва пакетів можна використовувати як натуральний, і штучний матеріал. Що таке пакет, що оксорозкладається? Це звичайний пластик із спеціальними добавками-окислювачами. Завдяки цим домішкам матеріал швидше розкладається на дуже дрібні фрагменти. Однак ці фрагменти можуть зберігатися в навколишньому середовищі так довго, як і звичайний поліетилен. Тому пакет, що оксорозкладається, не можна назвати екологічною продукцією і використовувати його вкрай небажано.

“WellPacks” — це український виробник пакувальної продукції, який спеціалізується на виготовленні біорозкладних пакетів та кукурудзяного крохмалю.

У нашому асортименті представлено кілька видів еко пакетів, тому вам не важко підібрати упаковку для вирішення конкретних завдань. 

Перехід на еко-пакування є істотним внеском у вирішення екологічного питання у світовому масштабі. Так, вони мають свої особливості і зокрема, це те, що для повного розкладання потрібно створення спеціальних умов компостування. Проте суспільство вже рухається й у цьому напрямку.